Visualitzacions de pàgina l'últim mes

dilluns, 23 de març del 2009

ENIGMA DE LA SETMANA

Tenim nou pilotes de golf i una balança. Vuit de les pilotes són del mateix pes i la novena una mica més pesada que la resta.

N
omés utilitzant la balança dues vegades, podem identificar quina és la pilota que pesa més?


Com sempre, anoteu les possibles solucions a "comentaris". El proper divendres el resoldrem. Qui ho encerti, ja ho sabeu, obtindrà un "petit premi". MOLTA SORT!!!!!!!
(editat per Lídia)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

agafem les 9 pilotes i les dividim amb 2 grups.Un grup a uan part de la valança i l'altre grup l'altra.La part de la que sen va per baix es la part que pessa més.Treguiem les voles de la part que pessa més i les deixem al terra les anam agafan de una en una i la que pessi mes es la vola qe més pessa per comprovar si es aquesta la vola més pessada agafem aquesta vola la posem a uan part de la valança i agafem una altra vola i laposem a l'altra part de la valansa i si la part on esta la vola mes pessa senfonsa es que aquella es la vola!!!

Anònim ha dit...

La Cristina ho a fet bé, però s'ha deixat alguna informació.

anna ha dit...

lidia en aquest no has contestat!!!!!!!!!!!1

anna ha dit...

Cris em sembla que ho has fet malament.
Jo diria que es aixi:
Es posen 4 en un costat i 4 a l'altre. Si pesen igual vol dir que la que pesa menys es la que esta fora la balança. Sinó es trauen les pilotes de la balança i s'agafen les 4 que pesaven menys. Es divideixen per 2 i es posen a la balança. Les dos pilotes que pesin menys s'agafen a les mans i la quee pesi menys es la pilota.

anna ha dit...

perdó s'agafaa el costat que pesa més.
Es que primer em pensava que la novena pesava menys.