Visualitzacions de pàgina l'últim mes

dimarts, 4 de maig del 2010

VISITEM "LES TONYINES" DEL GRUP BALFEGÓ!!



Aquest blog és dels alumnes i sempre són ells qui escriuen les notícies però com que ens van passant els dies i no trobem cap moment per escriure aquesta sortida, ho faré jo mateixa.

El dimarts dia 27 d'abril vam anar al GRUP BALFEGÓ perquè ens ensenyessin tot el procés que fan des de que capturen les tonyines a alta mar fins que les carreguen als camions per transporta-les al seu destí.
Primer ens van passar un vídeo molt interessant sobre la captura, els trasllat fins a les piscines de tonyines de l'Ametlla de Mar, l'alimentació, la reproducció, la "pesca", la preparació per ser empaquetades i traslladades...
Després ens van donar una bata i uns peücs i vam poder accedir al magatzem on els treuen un tros de la cua per analitzar-ho i tot seguit els hi tallen les aletes. Quan ja les tenen tallades, les posen dins unes caixes molt ben empaquetades i amb força gel i... de cap al congelador a -60ºC (si mal no recordo).
També ens van ensenyar un altre congelador inmens on hi tenen emmagatzemada la carnassa (el menjar de les tonyines). Aquest congelador està a -25ºC. Quan van obrir la porta va sortir un fred....
Finalment vam fer un dibuix sobre les tonyines per participar en un concurs.
En general va ser una sortida molt interessant; ells s'ho van passar molt bé i es van portar encara millor.
I com ja sabeu, per veure les fotos (fetes amb el mòbil perquè hem vaig quedar sense bateria) podeu fer clic AQUÍ.